Sales Engineer België

Rotselaar (BE)
Sales and Business development
Vacature Sales Engineer

Wie ben jij

Ben jij een technisch-commercieel talent met een technische achtergrond en interesse in klimaattechnologie? Iemand die graag werkt aan sterke klantrelaties en plezier heeft om voor klanten in de finesses van een project te duiken? Dan hebben wij voor jou een leuke job bij een innovatief bedrijf in een interessante markt.

Doel van de functie

Je bent verantwoordelijk voor de commerciële doelstellingen binnen jouw regio en beheert je eigen klantenportefeuille, inclusief de acquisitie van nieuwe klanten. Prospectie en acquisitie in projectverband behoren ook tot jouw taken. Je vergroot de naamsbekendheid en kennis van de Belparts concepten, producten en oplossingen in jouw markt en daarmee ook de acceptatie ervan voor de lange termijn.

Kerntaken

Je beheert, versterkt en vergroot jouw klantenportefeuille om je commerciële doelstellingen te halen. Je volgt de bouwprojecten op en weet de acquisitie om te zetten in projectbestellingen. Naast bouwprojecten, is de uitbouw van relaties met OEM (Original Equipment Manufacturer) belangrijk. Je werkt mee aan gerichte communicatie- en marketingacties. Je onderhoudt je praktijkgerichte technische kennis, zodat je klanten de meest optimale oplossing kan voorstellen en neemt actief deel aan interne salesmeetings. Je rapporteert regelmatig over je activiteiten en voortgangsopvolging.

Competenties

 • Je hebt een afgeronde bachelor opleiding klimaattechnologie (of een andere relevante technische opleiding) en ervaring in een vergelijkbare technisch-commerciële functie, in de HVAC-branche, waardoor je onze klanten oplossingen aanreikt vanuit een technische beheersing van de producten en toepassingen.
 • Je beschikt over relevantie applicatiekennis.
 • Vloeiend Nederlands en Frans. Engels en Duits zijn een pluspunt.
 • Goede kennis van MS Office tools (Word, Excel, PowerPoint, Outlook); ervaring met SAP Business One is een pluspunt.
 • Rijbewijs B

Persoonlijkheid

Je bent een gedreven en resultaatgerichte verkoper, die vanuit grondige kennis van de techniek en de producten sterke lange termijn relaties met klanten opbouwt. Je bent zelfstandig en zelfsturend, waardoor een buitendienstfunctie met thuiswerk voor jou geen enkel probleem is. Je communiceert vlot en duidelijk en argumenteert overtuigend. Je gaat planmatig te werk en volgt je accounts zorgvuldig en nauwkeurig op. Je bent flexibel en leergierig en past moeiteloos in het bestaande team.

Aanbod

 • Een boeiende job in een innovatief familiebedrijf met no-nonsense mentaliteit en groeipotentieel
 • Een groep van enthousiaste mensen om mee samen te werken
 • Een marktconform salaris, inclusief bedrijfswagen en andere voordelen
 • Een degelijke opleiding over Belparts’ producten en procedures.

Interesse?

Stuur dan je CV met motivatiebrief naar ons op. Heb je nog een vraag over deze vacature neem dan gerust contact met ons op.

  Je gegevens

  Welk dienstverband heeft je voorkeur?

  Upload je motivatie en CV (alleen PDF bestanden, max. 5MB per PDF)