Dynamic Flow Networking

Dynamic Flow Networking (DFN) gebaseerd op het gebruik van dynamx afsluiters, biedt eenvoud in ontwerp. Ze brengen de precieze hoeveelheid warm of koud water naar de verbruikers. Geïntegreerd met het gebouwbeheersysteem verzekeren ze de nauwkeurige temperatuurregeling in elke ruimte of deel van het gebouw.

Hoe werkt het?

Elke ruimte krijgt precies wat nodig is

De dynamx-regelafsluiter brengt de juiste hoeveelheid energie naar de juiste plaats op het juiste ogenblik. De water-toevoer wordt continu bijgesteld om perfect in te spelen op de energiebehoeften in een bepaalde ruimte. Dankzij dergelijke variabele debietregeling kan de temperatuur heel precies worden bepaald, ongeacht het gebruik van de ruimte.

Precieze comfortregeling

De dynamx-regelafsluiters zijn overal te installeren: in plafonds, verhoogde vloeren of in technische ruimtes. Ze zijn gekoppeld aan sensoren en aan ruimteregelaars die de temperatuur in het lokaal controleren. Zo houden ze via het gebouwbeheersysteem (GBS) de precieze energiebehoeften in het oog in één of meerdere ruimtes.

Metingen vertellen alles

Metingen geven een duidelijk beeld van het energieverbruik van het gebouw. Het systeem genereert rapporten over de debiet- en temperatuurniveaus en over de energiestromen. De energieprestatie kan worden gerapporteerd voor een heel gebouw, per verdieping of per individuele ruimte. Het is zelfs mogelijk om alarmen in te stellen bij eventuele problemen.

Optimaliseren van de primaire pompenergie

Het DFN-concept geeft op elk niveau precieze informatie door over de energiestromen. Deze informatie wordt gebruikt om de primaire pompen aan te sturen, zodat de geschikte hoeveelheid warm- of koelwater naar de juiste verdieping kan vloeien. Op die manier wordt energie optimaal gebruikt: enkel de vereiste hoeveelheid water wordt geproduceerd en verdeeld.

dynamx regelafsluiters

De dynamx-regelafsluiters bestaan in verschillende debietbereiken en zijn dus perfect te dimensioneren. Onze dynamx-regelafsluiters zijn ontworpen om het debiet voor elke verbruiker accuraat te regelen.

Alle dynamx-regelafsluiters zijn zonder problemen te integreren in een gebouwbeheersysteem, maar ze kunnen ook stand-alone worden geïmplementeerd.

Belparts dynamx

European patent Nr. 2307938
Chinese patent Nr. ZL200880130728.9
Patent pending Nr. US2011/0162742
Registered community design RCD N° 001167076-0001