Kosten besparend HVAC-DNA

Veel kleine besparingen leiden tot een aanzienlijke vermindering van de algemene kosten. Een HVAC-DNA analyse kan belangrijke energiebesparingen aan het licht brengen, zelfs op onverwachte posten. En dat in productie, distributie en eindregeling.

Hoe kosten besparen?

Optimaliseren van de HVAC regeling

Verwarmings- en koelsystemen bestaan uit honderden afzonderlijke HVAC regelcomponenten. Elk van die componenten biedt mogelijkheden om kosten te besparen – al van bij de verwarmingsketels en de boiler. Belparts is gespecialiseerd in de productie van de meest optimale veldapparatuur; componenten die helpen om energie en kosten te besparen.

Energie-efficiënte verdeling

Een efficiënt HVAC systeem levert precies de juiste hoeveelheid verwarming of koeling in elke ruimte in het gebouw. Door de dimensionering van pompen, vlinderkleppen, regelafsluiters en leidingen perfect af te stemmen op de precieze vereisten van elke werkplek, spaart u van bij de start heel wat kosten uit.

Meer precisie in de ruimteregeling

Hoe preciezer eindgebruikers de ruimtetemperatuur kunnen regelen, hoe minder energie verloren gaat. Is elke individuele ruimteregeling per lokaal voldoende precies en energie-efficiënt? Belparts zorgt ervoor dat elke ruimte wordt uitgerust met de meest geschikte naregeling en dit rekening houdend met de toepassing (klimaatplafonds, vloerverwarming, BKA, ventilo convectoren, enz.)

De juiste sensor voor de juiste meting

De selectie van sensoren zoals bijvoorbeeld temperatuur- en luchtdruksensoren voor het ventilatiesysteem gebeurt met dezelfde precisie. Een goede meting ligt immers aan de basis van een goede regeling. Het loont de moeite om aandacht te besteden aan elk facet van de regeling. Zo optimaliseert u het comfort en beperkt u het energieverbruik tot een minimum.